www.speelotheken.nl
Dit is de site van de vereniging van speel-o-theken in Nederland.

www.oranjefonds.nl/vrienden
Het Oranje Fonds is het grootste, nationale fonds op sociaal gebied.

www.spelendhelen.nl
Spelen is de taal van kinderen. Daarom is speltherapie een natuurlijke vorm van therapie voor een kind. Op deze site kunt u meer informatie krijgen over speltherapeut Henny van der Lelij en haar speltherapiepraktijk Spelend Helen

www.fondsverstandelijkgehandicapten.nl

Het Fonds verstandelijk gehandicapten wil bereiken dat onze samenleving mensen met een verstandelijke handicap niet alleen beoordeelt op hun beperking. Het FVG steunt projecten die het mogelijk maken om hun talenten en kwaliteiten te ontwikkelen. Ook mensen met een verstandelijke beperking willen niets liever dan erbij horen, naar school gaan, sporten, koken of de trein nemen. Dagelijkse dingen die voor de meeste mensen als vanzelfsprekend zijn, maar waar zij hulp en steun van anderen bij nodig hebben.

www.ravelijn.nl:

Bij Stichting Ravelijn kloppen wij aan als we vrijwilligers nodig hebben, maar ook als we vragen hebben over de inzet van vrijwilligers. Ravelijn is dé organisatie in Amersfoort die bemiddelt in vraag en aanbod van vrijwilligerswerk. Amersfoorters op zoek naar een leuke functie kunnen er kiezen uit zo’n 500 vacatures bij ongeveer 150 maatschappelijke organisaties.

www.speelgoedinfo.nl

SpeelGoed Nederland heeft heel veel informatie over speelgoed voor kinderen, ouders, opa's en oma's maar ook voor scholen, bibliotheken, spel-ot-heken, dokterspraktijken etc.

www.vinkennest.nl
'Ons zoontje Daan is Meervoudig Complex Gehandicapt, dit is ontstaan door een zuurstoftekort bij de geboorte. Door deze handicap is hij erg beperkt in zijn mogelijkheden om te spelen. Om hem toch zo veel mogelijk (zelfstandig) te kunnen laten spelen hebben we ondertussen al een heleboel speelgoed of hulpmiddeltjes zelf gemaakt.' Op deze site vind u hierover meer informatie.

www.webbros.nl 
Het ontwerp, uitvoering en het onderhoud van de website wordt verzorgd door webbros.nl. Webbros.nl is een jonge onderneming die zich bezighoudt met het ontwerpen, vormgeven en onderhouden van websites. Zij maken unieke ontwerpen tegen scherpe prijzen. Waarbij een klantgerichte houding en persoonlijke ondersteuning centraal staan.

www.studiopardoes.nl
Zij hebben ons logo verzorgd.

"Vrolijk moest het worden, beweeglijk en natuurlijk speels!" Aan het woord is Sonja van Arem-van Santen, grafisch ontwerper en maker van het nieuwe logo van Speel-o-theek Eemland. Ze ontwierp een bokkiespringend meisje dat over de letter 'o' springt. "Spelen is van alle tijden, net als bokkie springen. Er zit vaart in en er komt behendigheid en evenwicht aan te pas. Het lijkt zo simpel maar je moet er behoorlijk wat voor oefenen voor je het goed kunt!"