15
DEC

2020

Als gevolg van de covid maatregelen, die op 14 december door het kabinet genomen zijn, is speelotheek Eemland  met ingang van dinsdag 15 december weer gesloten.
Online speelgoed lenen is vanaf 21 december weer mogelijk. Hoe u dit kunt doen kunt u hier nalezen.
We wachten de persconferentie van 12 januari af en hopen dan te horen dat we vanaf woensdag 20 januari de uitleen van al ons prachtige speelgoed te kunnen hervatten.

 
08
DEC

2020

16-1: De actie is nu gesloten. Wij bedanken iedereen die zo gul gedoneerd heeft. Met elkaar hebben jullie het mogelijk gemaakt om 30 gezinnen een lidmaatschap te geven. Een fantastisch resultaat. Iedereen heel hartelijk bedankt!!!

SpeelOtheek Eemland komt met de actie, PAY IT FORWARD, wij zamelen geld in voor hen die geen geld hebben om een lidmaatschap bij ons aan te schaffen. Doen jullie mee?

Helaas worden wij vanaf 2021 niet meer gesubsidieerd en hebben wij tot op heden geen sponsor kunnen vinden om mensen met een laag inkomen te kunnen steunen in een lidmaatschap.
Wij vinden het erg belangrijk dat iedereen beschikt over goed, duurzaam en educatie gericht speelgoed. Zodat alle kinderen kunnen blijven spelen. Spelen is super belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen en daar willen wij graag aan bijdragen!

Stort een bedrag op onze rekening onder de noemer pay it forward of doneer via deze link:   Doneer

 

 
04
NOV

2020

Als gevolg van de covid maatregelen, die op dinsdag 3 november door het kabinet genomen zijn, is speelotheek Eemland - net als de bibliotheek - met ingang van woensdagavond 4 november 22.00 uur voor de komende 14 dagen gesloten.
Online speelgoed lenen is in deze periode helaas ook niet mogelijk.
We wachten de eerstvolgende persconferentie uit Den Haag af en hopen zo spoedig mogelijk daarna de uitleen van al ons prachtige speelgoed te kunnen voortzetten.

 
04
NOV

2020

 

Op 26 augustus hebben wij onze deuren geopend op de Liendertseweg 64A in een van de panden van de Linie. We hopen u vanuit deze locatie ook weer van dienst te kunnen zijn met het uitlenen van speelgoed en het geven van advies. Onze openingsactie loopt nog tot eind september. Alle leners die in augustus en september speelgoed zijn komen lenen, maken kans op een prachtige prijs.  Een kinderfeestje bij de Verkeerstuin!

 
07
JUN

2020

We gaan verhuizen!!  Wij hebben ons contract aan de Flevostraat per 31 juli opgezegd en hopen per woensdag 5  augustus open te gaan op onze nieuwe locatie in het gebouw de Linie aan de Liendertseweg 64A in Amersfoort.

Verhuistraject:

Ons hele verhuistraject betekent dat u tot en met 17 juni online zoveel speelgoed kunt lenen als u wilt. En dit ook volgens afspraak kunt afhalen aan de Flevostraat. Per 18 juni gaan wij dan 6 weken “op slot” om onze verhuizing in gang te zetten en te regelen. We verwelkomen u graag weer op woensdag 5 augustus op onze nieuwe locatie, in eerste instantie voor het op afspraak ophalen van on-line gereserveerd speelgoed.

Daarna gaan we op feestelijke wijze onze officiële opening vieren in de laatste week van de vakantie,

Met leuke acties en traktaties. Hou onze website, facebook en instagram in de gaten.

Corona

Op dit moment zijn we nog druk bezig om ervoor te zorgen dat we de coronamaatregelen ook in de nieuwe locatie kunnen doorvoeren. Hoe dat eruit gaat zien laten we u zo spoedig mogelijk weten.

En verder:

Zijn we héél erg op zoek naar vrijwilligers die ons kunnen helpen. Weet of kent u ze in uw omgeving? Of misschien kunt/wilt u zelf hand en/of spandiensten verlenen. Laat het ons weten via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

- Eénmalig bij/voor de verhuizing, klussers en vrijwilligers. Wie kent ze in zijn, of haar omgeving?

- Maar ook op langere termijn zoeken we vrijwilligers voor de uitleen, al of niet digitaal.

- We zoeken een webmaster voor de nieuwe website en/of een ICT, die bij “problemen” weet wat te doen en hoe te handelen.

 

 
07
JUN

2020

LET OP!

In verband met het coronavirus is de speelotheek vanaf 16 maart gesloten. Dit om de kans op besmetting en de daarbij behorende gezondheidsrisico’s voor leners en vrijwilligers zo veel mogelijk tegen te gaan.

De sluiting geldt in ieder geval tot 28 april maar kan afhankelijk van de situatie langer duren. De termijn voor het terugbrengen van het speelgoed dat u thuis heeft zal automatisch verlengd worden. Zolang de speelotheek gesloten blijft zullen er geen boetes in rekening gebracht worden.

Ook gaan we beginnen met een proef voor het online uitzoeken en reserveren van speelgoed via PDF bestanden. Kijk hier voor meer informatie.

 
11
OKT

2019

Zaterdag promoten we de duurzaamheid van speelgoed lenen. Kom ons bezoeken op de duurzame markt op het Onze Lieve Vrouwe Kerkhof in Amersfoort. Wie weet win je een jaarabonnement! Kijk voor meer informatie op duurzameweek033.nl/markt.

 
29
MEI

2018

De Speel-o-theek beschikt helaas niet meer over een parkeervergunning voor onze leners. U kunt parkeren op de volgende plekken: Groningerstraat, Puntenburgerlaan en in de parkeergarage Oppidium. Let op: dit is allemaal betaald parkeren!!